Opetuslautakunta antoi tänään lausunnon lakkautuslistalla olevista päivähoitotiloista. Sen mukaan Betaniankadun, Kotkankadun ja Inspehtorinkadun yksiköitä ei tule lakkauttaa. Inspehtorinkadun yksikön oli jo esittelijä rajannut säilytettäväksi, sillä siellä esiopetuksessa olevat ruotsinkieliset lapset eivät mahdu Sirkkalan koulun tiloihin.

Leena Koikkalainen ehdotti (ja minä kannatin) että myös Betaniankatu ja Kotkankatu tulee säilyttää. Asiassa äänestettiin. Kokoomuksen Nordqvist, Torppa ja Lindholm olisivat halunneet lakkauttaa nämäkin yksiköt. Vasemmistoliiton Yrttiaho äänesti tyhjää. Yrttiahon oma esitys, että mistään tiloista ei luovuta, sai vain Kunnarin (vas) kannatuksen.

Valitettavasti listalla ollut palvelusetelistä lausuminen vedettiin pois. Peruspalvelulautakunta (perla) aikoo ilmeisesti vielä kertaalleen sitä käsitellä. Olisin kyllä siitä huolimatta mielelläni antanut eväitä perlalle, jotta käsittämättömään päätökseen saataisiin edes jotain korjausta. Vihreä valtuustoryhmä on linjannut palvelusetelistä seuraavaa:

1.  Ostopalvelupaikat voidaan lopettaa vain porrastetusti eikä pakottaa ostopalvelupaikan jo saanutta palvelusetelin käyttöön.
2.  Mahdollinen päätös ostopalvelujärjestelmän edelleen jatkamisesta tehdään palvelusetelikokeilun loputtua, kun näitä järjestelmiä voidaan vertailla keskenään myös asiakasperspektiivistä.
3.  Palvelusetelissä tulisi ottaa huomioon sisarkorotus.
4.  Päivähoidon palvelujen tuottamisessa tulee olla kustannustakuu ehkäisemässä palvelun tarjoajien hintojen korotuksia, kun lapsi on sitoutunut päivähoitoon.
5.  Kunnallinen päivähoitoverkko tulee säilyttää niin kattavana, että se säilyy vaihtoehtona kaikille.


Lisää palvelusetelistä ja päivähoidosta keskustelutilaisuudessa 23.3. (klo 18 tai 18.30, vielä hiukan auki) jonka Vihreät järjestää Vimmassa. Toivottavasti paikalle tulee runsaasti päivähoidon tulevaisuudesta kiinnostuneita turkulaisia!

PS. Kyllä taas sieppasi, miten huonosti jotkut päättäjät asioihin perehtyvät. Ystäväni ”autokauppias” (ks. postaukseni 10.2.) ihmetteli tätä lakkautuskohua, ”eihän Betaniankatua olla lakkauttamassa, siihen tulee yksityinen palveluntuottaja”. Kas, kun se ei ole aivan sama, kuka sitä palvelua tuottaa, ja millä hinnalla. Joidenkin pitäisi keskittyä vain bisnekseen.