Blogi-parka on taas jäänyt paitsioon. Ehdokas Hyytiäinen on viime aikoina keskittynyt kampanjoimaan kaduilla ja toreilla, eikä kirjoitteluun ole ollut aikaa. Eikä energiaa, varsinkaan vaalikoneisiin vastaamisten lomassa. Miksi niitä on niin monta? Olen vastannut yli kymmeneen, ja koska haluan perustella mielipiteeni, on tahti ollut sellaista yksi vaalikone per ilta. Nyt ne on sitten urakoitu!

 

Turun Sanomat kirjoittaa tänään gallupistaan, jonka mukaan vihreät saisivat näissä vaaleissa kolme lisäpaikkaa Turun valtuustoon. Se tarkoittaisi täyttä tusinaa 67:n valtuutetun salissa. TS:n mukaan vihreät ovat 18-29-vuotiaiden parissa Turun suosituin puolue. Mahtavia uutisia! On hienoa olla mukana tekemässä töitä vihreämmän ja oikeudenmukaisemman Turun puolesta. Mutta tämän tuloksen saavuttaminen vaatii vielä kahden viikon ankaraa työtä ja ponnisteluja. Jokainen ääni on voitettava!

 

Toinen päivän tärkeä uutinen kertoo Kuntaliiton Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä, jonka tuloksen mukaan suomalaisten äänestysinto on kasvussa. Peräti 73 prosenttia on ilmoittanut äänestävänsä kunnallisvaaleissa. Ilta-Sanomien jutun mukaan "varmimmin äänestämään ovat menossa vanhemmat ikäluokat sekä keskimääräistä enemmän ansaitsevat". Tässä on meille vihreille vaativa paikka. Vihreiden kannattajat on saatava innostettua ääniuurnille, jotta yksikään vihreä ääni ei jää kotiin äänestyspäivänä.

 

Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus, nopein ja helpoin tapa vaikuttaa. Otetaan siis kaveria kädestä kiinni ja suunnataan kohti äänestyspaikkoja. Vaikka jo tulevana keskiviikkona, jolloin alkaa ennakkoäänestys!