Terveisiä valtuuston ”superkokouksesta”. Asialistalla on kaksi jättiläistä, Kauppatorin kaava, joka sisältää Toriparkin rakentamisen, sekä kaupungin talousarvion leikkaukset vuodelle 2009. Tähän mennessä (klo 20.48) on päästy vasta asialistan kohtaan kolme, eli torin kaava, josta on keskusteltu pian kolme tuntia. Edessä on siis vielä piiiitkä kokous, jossa käydään (toivottavasti) vielä arvokeskustelua siitä, mistä Turku voi säästää, mistä säästäminen taasen olisi kohtalokasta.

Toriparkista on nyt täällä väännetty ja käännetty, milloin veistä Turun sydämessä (eli Kauppatorilla) milloin peistä korisevan turkulaisen demokratian sielussa. Kaupungintalon edustalla mieltään osoittanut joukko kaupunkilaisia muistutti valtuutettuja siitä, että Toriparkkihanke ei nauti kaikkien kaupunkilaisten kannatusta. Ja siitä, että takkinsa kääntäneet valtuutetut eivät myöskään tule nauttimaan äänestäjien luottamusta seuraavissa vaaleissa.

Pikku hiljaa täällä päästäneen äänestämään. Viimeisimpänä Toriparkin vastustajien joukkoon ilmoittautui valtuutettu Stefan Wallin, joka myös kulttuuriministerinä tunnetaan. Tiukille äänestys menee.

Raportoin tänne blogiin vielä myöhemmin (ehkä vasta huomenna) budjettileikkauksista. Se on varmaa, että koko kaupungin on osallistuttava säästötalkoisiin. Itseäni vain kovasti mietityttää, miten esimerkiksi opetustoimesta voi enää höylätä, kun koulujen juustosivu on jo viilattu niin ohueksi, että siitä paistaa jo päivänvalo läpi.

PS. Juuri äänestettiin valtuutettu Laaksosen (vihr.) palautusesityksestä, jota valtuutettu Helva (vihr.) kannatti. Palautusesitys kaatui, joten asian käsittely jatkuu.