Kevät on mennyt haipakkaa ja paljon olisi raportoitavaa, erityisesti opetustoimea koskevista säästöistä. Nyt vain vuorokauden tunnit loppuvat kesken... Pakko oli pikaisesti kuitenkin iloita täälläkin eduskunnan perustuslakivaliokunnan kannanotosta yliopistolakiuudistukseen. Perustuslakivaliokunta ei mm. "hyväksy sitä lähtökohtaa, että yliopistojen hallitusten enemmistön pitäisi tulla yliopistoyhteisön ulkopuolelta. Yliopistojen on voitava valita hallituksen enemmistö myös keskuudestaan." (Ilta-Sanomat)

Jotain järkeä viimein tähänkin keskusteluun! Lisää voi lukea vaikka Ilta-Sanomien uutisoinnista. Mielenkiinnolla seuraan tilanteen kehittymistä.

Ja Turun tilanteen järjettömyydestä... Opetustoimen säästötavoitteesta uupuu tällä hetkellä vajaa puoli miljoonaa euroa. Jo nyt on päätetty säästää mm. kouluruoasta, avustajien ja määräaikaisten määrästä sekä lomauttaa opettajat neljäksi päiväksi. Tuo neljä päivää hoidetaan suunnittelupäivillä, jotka eivät siis ole opetuspäiviä, sekä syyslukukauden päättäjäispäivällä. En todellakaan ole ratkaisuun tyytyväinen, mutta tässä kompromississa ei koskettaisi sentään opetuspäiviin. Siinä menee mielestäni raja. Tähän tulokseen päädyttiin viime lautakunnan kokouksessa äänestyksen jälkeen, jossa neljää päivää kannattivat demarit, vasemmistoliitto ja vihreät, kuutta lomaustuspäivää kokoomus, RKP ja kristillisdemokraatit. Lähitulevaisuus näyttää, pakottaako kaupunginhallitus opetustoimen ja -lautakunnan löytämään vielä tuon uupuvan säästön jostain. Se tietäisi lisää lomautuksia tai tuntikehyksen leikkaamista. Nyt ei suoraan sanottuna hyvältä näytä.

Lisää tästä aiheesta toivottavasti ensi viikolla, jossain välissä...