Terveisiä Vihreän liiton kesäpäiviltä! Päivät järjestettiin historiallisessa Mustialan maatalousoppilaitoksessa lähellä Forssaa. Viikonloppu oli oivallinen lähtölaukaus itse kunkin vaalikampanjalle, ja ainakin minä näin noviisina sain tuhdin tietopaketin vihreästä politiikasta ja kunnanvaltuutetun ja luottamushenkilöiden vaikutusmahdollisuuksista.


Lauantaina aamupäivällä meidät toivottivat tervetulleiksi puolueen puheenjohtaja, työministeri Tarja Cronberg, sekä oikeusministeri Tuija Brax. Cronberg usutti meitä pohtimaan, millainen on unelmiemme kunta, ja jakoi oman unelmansa kuulijoiden kanssa. Otsikon "Unelmieni Turku" alle itse listaan seuraavia asioita:

 

Välittävä

Sivistynyt

Oikeudenmukainen

Ympäristöystävällinen

Taloudellisesti tasapainoinen

Esteetön

Tasa-arvoinen

Eettinen

Koulutusmyönteinen

Luomu ja reilu hankinnoissaan

Lapsiystävällinen

Ydinvoimavapaa

Energiatehokas

Inhimillinen

 

Huh. Pitkä lista isoja asioita. Näistä se oman vaalikampanjan teema pitäisi kiteyttää… Tarja Cronberg tiivisti oman unelmansa vihreästä kunnasta seuraavaan kolmeen sanaan:

 

Oikeudenmukaisuus

Valinnanvapaus

Ilmastovastuu

 

Kampanjan suunnittelu on vielä alkutekijöissään, ja vaaleihin on aikaa kymmenen viikkoa. Ystävät ovat kommentoineet kannustavasti päätöstäni lähteä ehdolle syksyn vaaleihin. Näistä positiivisista kommenteista rohkaistuneena kutsuin muutamia heistä ideoimaan ja suunnittelemaan kampanjaani. Pettymys oli melkoinen, kun kukaan ei tullut. Paitsi veljeni sitten hiukan myöhässä. Ideoinnista ei kuitenkaan mielipahan vuoksi enää tullut mitään, joten päätin siirtää sen seuraavaan kertaan. Sillä tarvitsen tukiryhmän avukseni, enkä luovuta ihan näin vähällä!

 

Huomenna alkaa arki. Piiiiitkä kesäloma on nyt ohi, ja Linnankadun office kutsuu taas puurtamaan. Blogi vaikeni koko kesäksi, ja pelkäsin jo, että nyt multa loppui sanottava. ;) Syksyn tullen aion kuitenkin ryhdistäytyä ja päivittää erityisesti jännittäviä vaalikuulumisia tulevien viikkojen aikana. Myös muita projekteja on vireillä, mutta niistä sitten toiste!