Heippatirallaa, pitkästä aikaa! Jonkinlainen tyhjiö iski vaalien jälkeen, mutta kömmin sieltä juuri parhaillaan pois! Toki kuluneet pari viikkoa ovat olleet työntäyteisiä, ja blogi on siksikin jäänyt vähemmälle huomiolle. No, selittelyt sikseen.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Vielä kerran lämpimät kiitokset kaikille vaalitohinassa mukana olleille ja tietysti äänestäjilleni! Äänestyspäivän tulos oli komeat 281 ääntä, ja tarkastuslaskennassa löytyi vielä yksi, eli loppusaldo on kaikkiaan 282 ääntä. Työ valtuustossa alkaa tammikuussa, mutta kaupungin järjestämä perehdytyskoulutus alkoi jo eilen. Vielä kahtena tulevana torstaina uudet valtuutetut ja varavaltuutetut istuvat valtuustosalissa perehtymässä kaupunkiin organisaationa, sen päätöksentekoprosessiin, taloustilanteeseen, tulevaisuuden haasteisiin, jne. Opittavaa on paljon! Onneksi konkareilta saa tukea. Istuin viime sunnuntaina vihreiden valtuustoryhmän kokouksessa kuuntelemassa kaupungin budjetin ruodintaa. Ryhmässämme on runsaasti asiantuntemusta ja kokemusta, mutta meitä uudempiakin kuunnellaan, mikä on hienoa.

 

Päivää aikaisemmin, eli lauantaina, järjestin kiitosjuhlat mahtavalle tukiryhmälleni Tunteenpaloille. Juhlat olivat hauskat, ja suureksi yllätykseksi minua muistettiin lahjalla! Sain hopeisen rannekorun, jossa roikkui pyöreä laatta. Laattaan on kaiverrettu toiselle puolelle teksti ”Mette & Tunteenpalot” ja toiselle puolelle tärkeät luvut: 26.10.-08 ja 281. Kiitos Tunteenpalot! Korua voin sitten hipelöidä istuessani uuvuttavissa kokouksissa, ja muistaa, miksi siellä istunkaan… Koska 281 + 1 kaupunkilaista valitsi minut sinne asioitamme ajamaan!

 

Muutenkin olen saanut paljon onnitteluja ja huomionosoituksia sekä sähköisesti että kasvokkain. Yllättävimpiin onnittelijoihin kuuluivat kaksi lukion opettajaani, jotka lähettivät sähköpostia. Sen verran voin paljastaa, että kyseisten henkilöiden opettamat aineet kuuluivat ehdottomiin suosikkeihini… Viestejä on tulvinut myös Facebookissa ja tekstiviestitse.

 

Seuraava, tosin pienempi rutistus on kasvatustieteen perusopintojen viimeinen tentti ensi maanantaina. Viikonloppu menee siis lukiessa. Tosin huomenna suuntaamme Kansallisteatteriin Tuntemattoman sotilaan näytökseen. Ihan hyvä välillä tuulettaa päätä!

 

Ja lopuksi: toriparkkikaava etenee hitaasti mutta varmasti kohti vielä istuvaa valtuustoa, näillä näkymin sen käsittely olisi viimeisessä istunnossa. Muutamat kansalaisjärjestöt alkavat kerätä nimiä, jotta asiasta voitaisiin järjestää neuvoa antava kansanäänestys. Nimiä tarvitaan noin 7500 kappaletta, eli mahdottomuus niiden kerääminen ei ole. Joku mainitsi päivän lehdessä, että ”juurihan se kansanäänestys pidettiin”. Kyllä, vaaleilla valitun uuden valtuuston enemmistö onkin toriparkkia vastaan. Siksi on demokratian vastaista päättää hankkeesta vanhalla valtuustolla. Tarkkailkaa ympäristöänne ja lisätkää nimi listaan!